Se dette nyhedsbrev i en browser

Kære læser

I går offentliggjorde Roskilde Kommune, at Erhvervsforum Roskilde fortsætter som operatør for byens turismeservice. Men hvad betyder det i praksis? Det går vi bl.a. i dybden med i dette ekstraordinære nyhedsbrev, ligesom vi sætter fokus på TourismX og Nordea Fondens 'Kysten er klar' - to centrale udviklings- og støttemuligheder, som du som turismeaktør har mulighed for at blive en del af.

God læselyst!
Jette, Gitte, Louise og Mette

Musicon stien

ERHVERVSFORUM FORTSÆTTER SOM OPERATØR

I går blev det offentliggjort, at det blev Erhvervsforum Roskilde, der fortsætter med at varetage Roskilde Kommunes erhvervs- og turismeservice efter at partnerskabsaftalen har været i offentligt udbud. Det betyder, at Erhvervsforums sekretariat, herunder VisitRoskilde-organisationen, fortsætter det videre arbejde.  

'Vi glæder os over, at vi får mulighed for at fortsætte arbejdet med at løse opgaver med både erhvervs- og iværksætterservice og turismen i Roskilde i de næste 3,5 år. De ekstra tilførte midler til erhvervs- og iværksætterservice gør, at vi kan intensivere indsatsen over for iværksættere og virksomheder i Roskilde Kommune og være med til at sikre bedre vækstvilkår og adgang til mere kvalificeret arbejdskraft' siger Marie-Louise Munter, bestyrelsesformand for Erhvervsforum Roskilde.  

'Samtidig fortsætter vi med turismeservicen, hvor vores sekretariat arbejder for at styrke sammenhængskraften og sikre samarbejdet mellem turistaktørerne i kommunen. Vi har fx netop lanceret et nyhedsbrev for frontpersonalet i både butikker, hoteller og hos attraktionerne, for at fremme en fælles servicekultur til glæde for alle kunder, besøgende og gæster' forklarer Munter.

Erhvervsforum igangsætter nu en proces, hvor de sætter rammerne for det nye udbud - herunder rekruttering af en ny direktør, der skal stå i spidsen for Erhvervsforums aktiviteter både som foreningen Erhvervsforum Roskilde og som operatør på erhvervs- og turismeservicen frem til udgangen af 2021, hvor den nye kontrakt udløber.  

Partnerskabsaftalen om erhvervs- og turismeservice har i de seneste år været på 3,3 mio. kr. årligt (fordelt med 1.320.000 kr. til erhvervsservice og 1.980.000 kr. til turismeservice, herunder drift af turistbureauet). I forbindelse med udbuddet er kontraktsummen hævet med en ekstra million til erhvervsservice, så den samlede kontraktsum udgør 4,3 mio. kr. årligt. 

 
Porcelænscaféen er åbnet

VISITROSKILDE HAR FÅET DANMARKSHJERTET IGEN

Du har måske allerede opdaget det....dette nyhedsbrev er ikke så orange, som det har været. VisitRoskilde er nemlig blevet 'danmarksrød' igen, og som følge af det er nyt logo bl.a. implemeteret på alle VisitRoskildes platforme.
 
Skiftet er sket som følge af de strategiske anbefalinger, som Aktørforeningen VisitRoskilde i 2017 udarbejdede, og som bl.a. har ligget til grund for det nye turismeudbud fra Roskilde Kommune.
 
Udover implementeringen af Danmarkshjertet har der i valg af skrifttype været lagt vægt på en font, som på én og samme gang er moderne og historisk med tråde tilbage til vikingernes runeskrift.
 
Fremadrettet vil VisitRoskilde markedsføre Roskilde under det røde Danmarkshjerte og Roskilde Kommunes AlleTidersRoskilde-logo.
50 millioner til kystprojekter...skal du have en andel?

50 MILLIONER TIL KYSTPROJEKTER...SKAL DU HAVE EN ANDEL?

Har du et projekt, som kan bidrage til flere gode liv på Danmarks kyster? Lige nu kan du søge fra 100.000 kr. op til 1 mio. kr. i Nordea Fondens kyst-pulje til aktiviteter, som styrker fællesskaber over hele landet.
 
Nordea-fonden besøger i marts 2018 seks danske kyster for at give foreninger og ildsjæle sparring på projektidéer, der kan bidrage til gode liv ved de danske kyster. 

Mød Nordea-fonden til en skål suppe og en snak om dit projekt i Holbæk 13. marts, Vordingborg 14. marts, Kerteminde 15. marts, Slettestrand 20. marts, Hou 21. marts og Ribe 22. marts. 

Tilmeld dig og læs mere om 'Kysten er klar' her.

TourismX: Få hjælp til at udvikle din turismeidé!

TOURISMX: FÅ HJÆLP TIL AT UDVIKLE DIN TURISMEIDÉ!

Har du sans for digitale løsninger? Ser du nye, internationale muligheder? Eller har du ambition om at optimere arbejdsmetoderne i turismebranchen? Så kan du ansøge om at deltage i TourismX!

TourismX giver 40 virksomheder over hele landet mulighed for at få udviklet deres ide til fremtidens turisme. Du får et skræd­dersyet udviklingsforløb, hvor TourismX tilfører midler til udvikling og den højeste ekspertise inden for turisme og innovation.

TourismX arbejder med små og mellemstore virksomheder, men nye iværksættere med store drømme er også velkomne. Din forretning behøver ikke være indenfor den klassiske turisme, men du skal have en ambition om at få det.

Læs mere om TourismX og mulighederne for at gøre din idé til virkelighed her.

Arrangementer for dig...

DET SKER I MARTS

Roskilde bugner med arrangementer og hver måned giver vi dig en oversigt over, hvad den kommende måned byder på. Tjek kalenderen og hæng den gerne op i frokoststuen, så dine kolleger også ved hvad der sker.
 
Du finder månedskalenderen for marts her.
 
Frameld dig dette nyhedsbrev