Se dette nyhedsbrev i en browser

Kære læser

Når Lonely Planet peger på ’bikepacking’, dvs. backpacking på cykel, som en af verdens kommende top 5 rejsetrends, så kan det være der er noget om snakken! Rejser der inkluderer aktive naturoplevelser er nemlig på stærk fremmarch – og her har Roskilde absolut noget at byde ind med!

Derfor sætter vi i dette nyhedsbrev fokus på naturturisme. Her kan du bl.a. læse om 5 konkrete trends og tendenser, konkrete tiltag for at skaffe flere cykelturister på ’Fjordstien’, og om hvordan vi senest har arbejdet med at sætte fokus på ét af vores særlige naturfænomener; anemonehavet i Boserup Skov.

God læselyst!

Turisme trends naturturisme

5 INTERNATIONALE TURISME-TRENDS

Trend og tendenser er vigtigt for alle, der arbejder professionelt med turisme, og som gerne vil opdateres indenfor nationale og internationale rejsebehov, motiver, forbrugeradfærd og forretningsideer.

Læs med når vi stiller skarpt på 5 tendenser inden for outdoor- og naturturisme, som det er særligt vigtigt at rette blikket mod.

LÆS MED HER

Fjordsti

TURISME I NATIONALPARKEN SKJOLDUNGERNES LAND

Naturen spiller som aldrig før en central rolle, når vi vil ud og opleve verden – og her har Roskilde noget at byde på. Med en placering midt i Nationalpark Skjoldungernes Land har Roskilde nemlig en hel række af unikke naturoplevelser på hylden, som bare venter på at blive budt ud til byens mange turister. Og med den nyligt vedtagne nationalparkplan for Skjoldungernes Land, så er naturturismen for alvor kommet på dagsordenen i Roskilde!

LÆS MERE HER

Anemonesporet

NÅEDE DU EN TUR PÅ ANEMONESPORET?

I Boserup Skov så man tydeligt de første forårstegn allerede primo april. Her blomstrer anemonerne nemlig tidligere og smukkere end noget andet sted i Danmark. Og netop anemonehavet i Boserup Skov har VisitRoskilde i år arbejdet med at udbrede som et reason-to-go. Det har bl.a. udmyntet sig i udviklingen af ’anemonesporet’, konkrete ture med biolog Søren Grøntved, en fotokonkurrence på Instagram og en reklamefilm.

LÆS MERE HER

Fjordsti

FJORDSTIEN PRÆSENTERET FOR TUROPERATØRER PÅ ITB

Op imod 1.5 mio turister cykler mindst én gang, mens de er på ferie – og i Danmark er ferier oplevet fra den tohjulede en ferieform i stærkt vækst. Især blandt det grå guld som i høj grad søger cykelture i luksusklassen med bagagetransport, komfortabel overnatning samt gastronomi og oplevelser i topklasse.

VisitRoskilde var derfor i regi af Fjordlandet repræsenteret på ITB-messen i Berlin i marts måned, hvor cykelruten ’Fjordstien’ blev præsenteret for turoperatører fra hele verden. Fjordstien blev i 2016 tildelt ’Silver Cyclist Award’ på det tyske marked.

LÆS MERE HER

GØR DIT FRONTPERSONALE TIL BYENS AMBASSADØRER

Vi gør det allerede - men vi skal blive endnu bedre! Bedre til at ‘sælge’ Roskildes attraktioner, og få turisterne til at blive længere i vores by. Derfor inviterer VisitRoskilde i samarbejde med et udvalg af Roskildes attraktioner i løbet af foråret dig som frontpersonale på en række rundvisninger, som vil klæde dig på til at blive ‘værtens bedste ambassadør’ for Roskilde.

LÆS MERE HER

BOOK EN GUIDET TUR ONLINE!

Som noget nyt er det nu muligt at booke en rundvisning med en af VisitRoskildes dygtige guider online. VisitRoskilde tilbyder guidede ture i Roskilde Domkirke, Vikingeskibsmuseet, historiske byvandringer, kildevandringer og meget mere.

SEND EN FORESPØRGSEL HER

VISITROSKILDE.DK ER OPDATERET

Over foråret har visitroskilde.dk skiftet udseende til et mere moderne og mobil- og tablet venligt design. Samtidig er siden ved at blive opdateret, og teksterne opdateres og udskiftes løbende over de kommende uger, ligesom flere af temasiderne udbygges med flere tip og links. Tilmed er en erhvervside og presseside klar, hvor turismeerhvervet kan holde sig opdateret på nyheder, tal og statistikker fra VisitRoskilde og VisitDenmark.

BESØG SIDEN HER

VELKOMMEN TIL NYE ANSIGTER!

Rikke Poulsen er startet i VisitRoskilde som praktikant frem til august måned. Rikke er professionsbachelor fra UCSJ og skal foretage en større dataindsamling med henblik på at kortlægge vores turisters brug af turistmagasiner i forbindelse med valg af ferie/destination.

Gitte Nielsen er cand. mag. i Dansk og Kommunikation fra Københavns Universitet og er ansat i løntilskud frem til december måned. Gitte skal dels hjælpe til på turistbureauet i højsæsonen og dels løse kommunikationsopgaver hos VisitRoskilde. 

Velkommen til Rikke og Gitte!

Frameld dig dette nyhedsbrev